Kini Amsyiq Gold Sdn Bhd beroperasi 7 hari seminggu 9am - 5pm | Seminar Emas Setiap Sabtu (9-12 tgh) di Wisma Amsyiq | Ar-Rahnu KUKUH Selangor Bhd Telah beroperasi | AG MENGUTAMAKAN MUAMALAH YANG SAH | AG Is Giving Priority To A Valid Muamalah | Office : 03-55231066 | Pengarah Urusan : Hjh Khainarida 012-666 9362 | Panel Syarak : Hj Othman Hamzah 019-290 3165 | Dapatkan Gold Coin Amsyiq, Gold Bar Amsyiq, Dinar Darul Ehsan, Dirham & Barang Kemas sekarang! | Hubungi cawangan, wakala dan ejen-ejen kami yang berdekatan dengan anda | Senarai Wakala Di Seluruh Semenanjung Malaysia | Banting: 016-2758996 | Rawang: 012-2681380/012-9149403/012-2148220 | Kelang dan Shah Alam: 019-2715765 | Sabak Bernam: 013-6328852 | Puchong: 017-3501340 | Hulu Selangor: 019-2781384 | Putrajaya: 019-3147566/017-3704931 | Perak: 019-5550464 | Kedah: 019-4775980 | Pahang: 013-9326688 | Negeri Sembilan: 019-3849239 | Pulau Pinang: 016-4957970 | Melaka: 012-6637207 | Terangganu: 017-9643775 | Wilayah Persekutuan: 013-6725102| Johor: 013-3722635

Sabtu, 27 Julai 2013

KEJUTAN: SIMPAN EMAS DI RAHNU DENGAN UPAH SIMPAN PERCUMA , DAPAT HIBBAH LAGI



Kejutan:
bersesuaian dengan harga emas kembali bergerak aktif, kami mempromosikan produk baru kami iaitu U-DARA
-          U-DARA adalah  vesi baru seperti GKA versi lama, malah lebih untung dari GKA versi lama dengan penjenamaan baru.  U-DARA (Untung Dengan Amsyiq &RAhn). Bagaimana?
-          Anda beli emas  AG dan anda simpan di Rahnu selama setahun.
-          Pinjaman 65% daripada nilai marhun (barang gadaian) di laburkan dalam aktiviti Rahnu dan Kukuh
-          Anda tidak perlu membayar upah simpan kerana upah simpan dibayar oleh koperasi kukuh
-          Sebagai mengamalkan sunnah Rasul s.a.w,  di hujung tarikh matang kukuh berniat memberi hibbah antara 2.5% hingga 5%.
Bagaiman U-DARA menguntungkan anda
Anda untung 4 perkara
Pertama: Upah simpan percuma (kerana dibayar oleh kukuh)
Kedua: Dapat hibbah selepas tarikh matang / setahun
Ketiga: Emas anda dapat kembali selepas tempoh matang.
Keempat: Kalau harga emas tinggi, emas anda boleh jual  semula atau jual sebahagian untuk dapat untung.
Untuk mendapat maklumat lanjut,hubungi pejabat kami untuk buat temujanji dengan saya Syeikhulmaqari Othman Hamzah atau temui pegawai kami Us. Zaid atau Us. Farhan
Masa: waktu pejabat
Masa diperlukan : 15 minit sahaja
Apa perlu dibawa: emas AG atau duit untuk beli produk AG.
Kami menunggu anda.

Contoh perkiraan U-DARA berdasarkan harga AG 27/7/13
Contoh; kalau anda beli 100g dengan harga RM 15,461.05 , anda simpan di Rahnu selama setahun.Anda hanya perlu simpan pada kami dan selepas setahun anda dapat hibbah sebanyak 5%* daripada nilai pembiayaan/ pinjaman iaitu RM 502. Bab-bab Rahnu itu (gadai & tebus kerja kami). Kerana itu upah simpan tak perlu bayar, kerana dibayar oleh koperasi kukuh. Kalau nak ikutkan sebenarnya kukuh telah memberi hibbah sebanyak RM 1,893.494 (iaitu 502 + upah simpan sebanyak 1391.494)
* berubah mengikut group, contoh hari ini 5% mungkin minggu depan 4%, mengikut tawaran kami dan mengkut terma dan syarat. siapa cepat lebih untung.
Untuk detail datang bertemu kami pada ketetapan di atas.
"Kami komit untuk berbahagi keuntungan"

12 ulasan:

  1. Salam,

    bila dah cukup setahun bila kita nak tebus 100g semula, berapa perlu kita bayar? Adakah kita perlu bayar harga RM15,461.05 atau 65% dari harga tersebut?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan dah kata percuma. kukuh tolong bayarkan
      untuk lebih faham datang jumpa kita

      Padam
  2. maknanya cukup setahun dpt semula barang yang dirahnkan * hibbah (2.5% - 5%) tanpa sebarang bayaran... mcm tu ya admin :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya. dpt semula barang + hibbah. esok jumpa saya.

      Padam

    2. saya paparkan table dalam post untuk mudah faham. anda tengok. dalam setengah jam, saya akan keluarkan balik. respon cepat. sebab saya mahu pelanggan kita jumpa kita, biar faham betul-betul. tawaran ini berkala. rebut cepat.



      Padam
  3. aslm....paling minima nak buat arhnu percuma ni brape ye ?

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum

    Soalan 1
    Silver boleh ke di Rahnu dan juga boleh dapat hibbah ?

    Soalan 2
    Untuk emas yang di Rahnu dan kita dapat hibbah, zakat siapa yang bayar ?

    BalasPadam
  5. Jawaban pertama
    Emas sahaja. Silver tak boleh
    Jawaban kedua
    Dalam “U-DARA” pelanggan letakkan emas kepada AG. AG yang menguruskannya. Cukup setahun dapat hibbah.
    Berdasarkan ini emas tersebut dipinjamkan kepada AG. Emas yang dipinjamkan dikenakan zakat atas peminjam berdasarkan bahawa ciri-ciri milik sempurna berpindah kepada peminjam. Si peminjam berkuasa dan bebas untuk menguruskan emas itu untuk sebarang tujuan dan mendapat manfaat diatas pinjaman itu.
    Oleh kerana AG yang membayar zakatnya, maka ia tidak dikenakan ke atas pelanggan berdasarkan kaedah Tiada Item Yang Dikenakan Zakat Dua Kali

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, faham.Jazakallah

      Nak tanya satu lagi soalan.

      Saya ada emas public gold.boleh ke di Rahnu di AG ?

      Padam
    2. setakat ni kita utamakan produk kita.
      tetapi kalau nak tukar produk PG kepada produk kita masih offer tukar dengan hanya top up nilai lost gold. kita tak ambil upah pun. (rujuk catatan lama)

      Padam
  6. Tanpa nama
    kalau cadangan saya tukar aje. contoh kalau 100g hanya top up RM 200. Lepas tu dah boleh Rahnukan. Dan lepastu emastu dah jadi harga AG. Harga Ag satu ribu lebih tinggi dari harga PG. Bila lagi nak tinggalkan PG. inilah masanya.

    BalasPadam

TV9