Kini Amsyiq Gold Sdn Bhd beroperasi 7 hari seminggu 9am - 5pm | Seminar Emas Setiap Sabtu (9-12 tgh) di Wisma Amsyiq | Ar-Rahnu KUKUH Selangor Bhd Telah beroperasi | AG MENGUTAMAKAN MUAMALAH YANG SAH | AG Is Giving Priority To A Valid Muamalah | Office : 03-55231066 | Pengarah Urusan : Hjh Khainarida 012-666 9362 | Panel Syarak : Hj Othman Hamzah 019-290 3165 | Dapatkan Gold Coin Amsyiq, Gold Bar Amsyiq, Dinar Darul Ehsan, Dirham & Barang Kemas sekarang! | Hubungi cawangan, wakala dan ejen-ejen kami yang berdekatan dengan anda | Senarai Wakala Di Seluruh Semenanjung Malaysia | Banting: 016-2758996 | Rawang: 012-2681380/012-9149403/012-2148220 | Kelang dan Shah Alam: 019-2715765 | Sabak Bernam: 013-6328852 | Puchong: 017-3501340 | Hulu Selangor: 019-2781384 | Putrajaya: 019-3147566/017-3704931 | Perak: 019-5550464 | Kedah: 019-4775980 | Pahang: 013-9326688 | Negeri Sembilan: 019-3849239 | Pulau Pinang: 016-4957970 | Melaka: 012-6637207 | Terangganu: 017-9643775 | Wilayah Persekutuan: 013-6725102| Johor: 013-3722635

Rabu, 1 Ogos 2012

AG Respon BNM

AG positif dengan kenyataan BNM tentang pelaburan tidak sah.

1. Kami tidak mengambil deposit untuk tujuan pelaburan.

2. Kami tidak mendakwa sebagai institusi terjadual dengan BNM. Walau bagaimanapun, kami akan akur dengan kenyataan BNM: "Perlu mendapat perakuan bertulis daripada BNM sebelum menjalankan aktiviti itu di negara ini." AG akan berurusan dengan BNM secepat mungkin.

3. Aktiviti jual beli  emas AG berjalan seperti biasa. Kaedah-kaedah lain AG, kami hentikan dahulu sehingga mendapat keputusan daripada BNM.

11 ulasan:

  1. amsyiq bole bri jaminan ape2 x dkt pelanggan2 lame jika bnm amek tindakan?

    BalasPadam
  2. Risau kemain ni....

    BalasPadam
  3. "Perlu mendapat perakuan bertulis daripada BNM sebelum menjalankan aktiviti itu di negara ini."

    adakah aktivti itu merujuk kpd aktiviti pajak gadai spt GKA, GKAS, JRA?

    BalasPadam
  4. slps baca statement BNM, saya rasa keliru dan risau fikirkan emas yg masih lg di rahnu kpd AG....sedih sbb iAllah itu pelaburan kami utk ke mekah jika diizin Allah.....harap semua selesai dgn elok....

    BalasPadam
  5. saya mdpt tahu yg sistem GKA tak brp nak syarie. Yg sah nya beli fizikal dan simpan. So, mungkin itu yg BNM tak sahkan kot? Apa komen ustaz?

    BalasPadam
  6. kami bersama dan menyokong ustaz untuk menegakkan daulah dan ekonomi islam terutamanya di malaysia.

    BalasPadam
  7. harap semuanya baik

    BalasPadam
  8. Salam....
    Pendapat saya, amsyiq menjalankan perniagaan yang betul, cuma wujud kekeliruan pada orang lain. Insaallah perjuangan ini akan berjaya.

    BalasPadam
  9. terima kasih semua
    Tanpa nma- jangan risau semua ikut dalam dokumen
    zul- jgn risau dapat pergi haji tu
    BNM senaraikan sebagai mengingati orang ramai
    produk kita syarie , tetapi belum pernah dibawa ke panel mereka. jadi mereka jadi asing. tambah asing lagi pelanggan kita yg mengadu tak faham apa yang dibuat.
    TN2- TQ menyokong kita.
    Kita termasuk dalam senarai bukan bererti kita tak boleh berniaga. Kita jumpa BNM untuk dikeluarkan dari senarai, sebab sebahagian pelanggan kita risau.

    BalasPadam
  10. pelanggan mana yg ngadu ni..masalah betul...dah perfect time beli emas ni..GKA xleh wat..kalu dah guna GKA mesti la masuk akta pajak gadai 1972...mmg la x nmpk mcm pajak gadai..bab telah diringkas kan..

    BalasPadam
  11. setiap yg baik...sentiase ade halangan oleh org yg dengki...teruskan perjuangan!!

    BalasPadam

TV9