Kini Amsyiq Gold Sdn Bhd beroperasi 7 hari seminggu 9am - 5pm | Seminar Emas Setiap Sabtu (9-12 tgh) di Wisma Amsyiq | Ar-Rahnu KUKUH Selangor Bhd Telah beroperasi | AG MENGUTAMAKAN MUAMALAH YANG SAH | AG Is Giving Priority To A Valid Muamalah | Office : 03-55231066 | Pengarah Urusan : Hjh Khainarida 012-666 9362 | Panel Syarak : Hj Othman Hamzah 019-290 3165 | Dapatkan Gold Coin Amsyiq, Gold Bar Amsyiq, Dinar Darul Ehsan, Dirham & Barang Kemas sekarang! | Hubungi cawangan, wakala dan ejen-ejen kami yang berdekatan dengan anda | Senarai Wakala Di Seluruh Semenanjung Malaysia | Banting: 016-2758996 | Rawang: 012-2681380/012-9149403/012-2148220 | Kelang dan Shah Alam: 019-2715765 | Sabak Bernam: 013-6328852 | Puchong: 017-3501340 | Hulu Selangor: 019-2781384 | Putrajaya: 019-3147566/017-3704931 | Perak: 019-5550464 | Kedah: 019-4775980 | Pahang: 013-9326688 | Negeri Sembilan: 019-3849239 | Pulau Pinang: 016-4957970 | Melaka: 012-6637207 | Terangganu: 017-9643775 | Wilayah Persekutuan: 013-6725102| Johor: 013-3722635

Selasa, 15 November 2011

GKA 2-HANYA DI AMSYIQ GOLD


GKA 2

Saya hendak mengajak anda menggandakan emas anda dengan kaedah amsyik terbaru GKA2. Sebenarnya kaedah ini telah saya sebut dalam rakaman Tv selangor secara sepintas lalu. Kini kami publiskannya disini untuk membantu pelangan-pelangan kami menggandakan emas mereka sebagai kaedah pelaburan mereka. Kaedah ini hanya di AG. Walau bagaimanapun anda dikehendaki meneghadiri kelas emas ag untuk mengamalkan kaedah ini.

Ikuti langkahnya seperti berikut:
Contoh harga  gb 10g  hari ini (semasa ertikal ini ditulis)  ialah 2081.81
Beli satu gb 10 g pertama  dengan harga 2081.81
GKA kan goldbar tersebutdapat  65% daripada harga iaitu  1353.17
Dapat 1353.17 top up  728.64 beli gb 10 g yang kedua
GKA kan goldbar kedua tersebut dapat 65% daripada harga iaitu  1353.17
Dapat 1353.17 top up  728.64 beli gb  10 g yang ketiga
GKA kan goldbar ketiga tersebut dapat 65% daripada harga iaitu  1353.17
Dapat 1353.17 top up  728.64 beli gb  10 g yang keempat
GKA kan goldbar keempat tersebut dapat 65% daripada harga iaitu  1353.17
Dapat 1353.17 top up  728.64 beli gb  10 g yang kelima
GKA kan goldbar kelima tersebut dapat 65% daripada harga iaitu  1353.17
Dapat 1353.17 top up  728.64 beli gb  10 g yang keenam
Yang keenam ini atau yang terakhir simpan.

Cuba perhatikan dengan kaedah ini anda dapat membeli enam GB10g amsyiq dengan harga (modal awal (2081.81)+ (Top up 5x 728.64=3643.2)=5725.01
Sedangkan 6x2081.81=12490.8.
Hanya di AG

 Ketika harga naik jual yang terakhir ini. Ketika itu harga telah naik.
Modal tersebut gunakan untuk membeli semula satu demi satu goldbar-goldbar tersebut.
INSYAALLAH SANGAT MENGUNTUNGKAN ANDA, KERANA MEMBELI AWAL MENGUNTUNGKAN KERANA EMAS SEMAKIN NAIK.
HANYA DI AMSYIQ GOLD…….
Anda boleh rujuk you tube (AKS- emas rahsia kekuatan umat Islam)/ Tv selangor



17 ulasan:

  1. Blh ke saya guna 1 dinar 999 untuk guna kaedah ini & berapa minimum lapisan yang saya bolih buat?

    BalasPadam
  2. kalau kurang dari lima lapis tak nampaklah faedahnya

    BalasPadam
  3. Apa kelebihan GKA2 berbanding GKA?

    Didlam contoh yang diberikan GKA2:

    Harga jual 6GB itu sepatutnya 6x harga AG (we buy)= 6x0.95x 2881.81
    = RM 11866.32
    Jumlah Kos modal

    = RM 2081.81+(modal beli semula)

    = (Kos belian sebelum GKA)+ 5(Kos top up+ Kos beli semula 65% GKA+ kos pengangkutan 1% harga semasa)

    = RM 2081.81+5(728.64+1353.17+T)

    = RM 12490.86+5T

    = AG we sell= RM 2081.81 ................. T= RM 20

    5T= RM 100

    Jumlah kos modal= RM 12590.86

    Modal > harga jual= rugi

    RM 12590-11866.32 = RM 723.68 (rugi)

    BalasPadam
  4. Contoh GKA2 tidak memberikan gambaran jelas kerana process beli semula tidak dimasukkan didalam perkiraan untuk menentukan untung tau rugi.

    Kos beli semula= Kos 65% semasa jual kpd AG + 1% kos perkhidmatan dpd harga semasa...............(Y)

    Kos modal (beli)= Kos belian pertama sebelum GKA+ Y

    Harap gambaran keseluruhannya.

    BalasPadam
  5. duit simpan tk masuk sekali ke

    BalasPadam
  6. Mengandakan emas tu OK tapi bottom line untung ke rugi?

    Untuk breakeven kena tunggu harga we (AG) buy= RM 2098.50

    6x2098.50= RM 12590

    BalasPadam
  7. Pembetulan- 1% dpd harga semasa itu ialah kos perkhidmatan bukan kos pengangkutan

    BalasPadam
  8. Duit simpanan kat mana pulak? Tolong bagi tau

    BalasPadam
  9. Yang simpan tu emas pada AG. Nak ambil kena beli semula dengan harga 65% harga jual GKA dulu.

    BalasPadam
  10. semua makhluk yang bernama-jawaban admin
    Perkiraan untung GKA
    Hargawe sell gb 10g Amsyiq pada 25/8 ialah 1935. Harga we buy ialah 1838
    Ikut perkiraan Gka 2
    Modal: 1935
    65% daripada 1935= 1257.75
    Top up: 677.25
    Kalau buat 6 lapis- modal keseluruhan ialah:
    1935+ (677.25x5=3387.5)
    1935+3387.5=5322.5

    Kalau tebus hari ini – 18/11/11
    Jual yang terakhir: we buy hari ini ialah 2070.83
    2070.83-1935=135.83
    Untung 1 pcs yang dalam tangan : 135.83
    Dengan 2070.83 dapat tebus lapis lima iaitu 2070.83
    Beli dulu hanya 1935. So untung lagi 135.83.
    135.83-(1%=20.70)=115.13
    Begitulah lapis yang ke 4
    Begitulah lapis yang ke 3
    Begitulah lapis yang ke 2
    Begitulah lapis yang ke 1
    Untung semuanya: 115.13 x5=575.65+ (untung pertama=115.13)
    Untung bersih= 690.78

    INI KEUNTUNGAN DALAM MASA ANTARA 25/8 -18/11. KALAU LEBIH LAMA LEBIH BANYAKLAH UNTUNGNYA

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. Saya pesara 62 tahun yg tak ada apa-apa pengetahuan mengenai pembelian emas. Sistem GKA yg di sebutkan di blog ustaz amat menarik khasnya bagi orang yang yang tak ada modal banyak. Saya nak tahu jika sistem GKA , adakah ianya di luluskan oleh bank negara? Harap maaf jika soalan keterlaluan. Terima kasih.

    BalasPadam
  14. bab jual beli emas bukan dibawah selian BNM

    BalasPadam
  15. salam, maaf saya kurang arif tentang hukum, harap pihak tuan dapat menjelaskan hukum dengan bermodalkan sedikit dapat banyak emas? memajak(GKA)emas yang belum milik sepenuhnya kepada pembeli dan akad jual beli dalam GKA sah atau tidak? sekian

    BalasPadam
  16. setiap lapis GKA ada akad dan dapat emas ertinya dah jadi milik sempurnanya. kemudian di GKA kan juga dengan akad. jawabannya sah. Nak jelas lagi datang seminar ilmu emas AG. sabtu, seksen 7, 9 pagi

    BalasPadam

TV9